3 ani garanție 14 zile de retur

Alarmele de fum

Din 2013, detectoarele de fum din locuințele private sunt obligatorii prin lege. Detectoarele trebuie să fie instalate în dormitoare și în camerele copiilor, precum și pe tavanul coridoarelor și al scărilor din apartamente. Cele mai multe detectoare de fum funcționează pe principiul luminii dispersate. O diodă este utilizată pentru a trimite un fascicul de lumină prin camera de fum a detectorului. De îndată ce fasciculul de lumină este întrerupt, senzorul trimite un semnal și se declanșează alarma detectorului de fum. Detectoarele de fum și de incendiu din gama noastră vă oferă o protecție optimă pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Cumpărarea detectoarelor de incendiu și de fum - ce tipuri și tipuri există?

Detectoarele de fum DOF19 și DOF39 din gama noastră detectează fumul cu ajutorul unui senzor optic care declanșează o alarmă imediat ce fasciculul de lumină este întrerupt. În timpul somnului, se aude, de asemenea, un semnal de alarmă sonor cu un volum de 85 dB. Acest lucru garantează o protecție fiabilă în orice spațiu de locuit de până la 30 m2 în caz de pericol de fum și de incendiu. Detectoarele sunt alimentate cu baterii și, prin urmare, funcționează independent de orice sursă de alimentare. În cazul în care puterea bateriei este prea mică, se va emite un semnal sonor. În plus, detectoarele moderne sunt echipate cu o funcție de testare și un comutator de mute. Detectoarele sunt conforme cu DIN EN 14604 și sunt obligatorii din punct de vedere legal în gospodăriile private din Germania.

Detectoarele de fum și de incendiu trebuie să fie instalate corespunzător

Detectorul de fum este întotdeauna instalat pe tavanul dormitorului sau al camerei copiilor. Cel mai bun loc este în mijloc, foarte aproape de lampa de tavan. În cazul în care apartamentul are un etaj, trebuie instalat un alt detector pe coridor. În casele cu mai multe etaje, trebuie instalat un detector la fiecare etaj. Detectoarele DOF19 și DOF39 sunt echipate cu șuruburile și diblurile necesare pentru o montare ușoară pe tavan. Instalarea este mai ușoară cu ajutorul suporturilor magnetice autoadezive din gama noastră. Plăcile de suport sunt lipite de tavan și de partea din spate a detectorului de fum. Detectorul poate fi demontat cu ușurință pentru recondiționare, testare sau înlocuirea bateriei.

Cumpărarea de alarme de incendiu și alarme de fum - la ce trebuie să fiți atenți

Dacă doriți să cumpărați detectoare de fum care să vă sporească siguranța în casă sau apartament, modelele trebuie să fie conforme cu DIN EN 14604. Aceste dispozitive detectează în mod fiabil fumul de incendiu și avertizează cu un semnal acustic de aproximativ 85 dB. Pe partea din față a detectorului de fum ar trebui să existe o funcție de testare și un comutator de dezactivare a sunetului pentru testarea funcțiilor sau pentru dezactivare în timpul diferitelor lucrări de renovare. Pentru casele și apartamentele cu mai multe camere de locuit și mai multe etaje, se recomandă achiziționarea de kituri care conțin mai multe detectoare.

FAQ

De ce este important să instalați un detector de fum pe tavan?

Căldura de la incendiu face ca fumul să se ridice mai întâi și apoi poate declanșa senzorul detectorului.

În ce state este obligatorie instalarea detectoarelor de fum?

Această cerință legală se aplică în toate cele 16 landuri germane și este obligatorie pentru locuințele închiriate și cele ocupate de proprietari.

Unde este obligatorie instalarea unui detector de fum?

Detectoarele de fum trebuie să fie instalate în case și apartamente în dormitoare și în camerele copiilor, precum și pe coridoarele și holurile considerate căi de evacuare.

Când este indicată starea de descărcare a detectorului de fum printr-un semnal sonor?

Semnalul de alarmă va suna timp de aproximativ 30 de zile înainte ca bateria detectorului de fum să se epuizeze. Se poate auzi un ritm inconfundabil de bip care se repetă la fiecare 30 de secunde.
În sus