Cutie pâine
Coș de pâine - opțiuni de depozitare elegante
Consistența și prospețimea produselor de patiserie au o influență decisivă asupra gustului său. Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să mergeți zilnic la o brutărie de încredere, dacă aveți în schimb o opțiune de depozitare special concepută în bucătăria de acasă: cutia de pâine. Aceasta păstrează rulourile, pâinea și pastele crocante și le protejează de soare, praf și alte elemente.
Cumpărați o tavă de pâine: ce stil se potrivește cu tine și cu bucătăria ta?
Ar trebui ca tava de pâine să fie albă sau neagră? Mai degrabă o formă mică sau una care să poată găzdui pâine fără felii? Cu un capac practic cu balamale sau un capac detașabil? Un lucru este cert: cutiile de pâine de astăzi nu mai arată la fel ca acum două sau trei decenii. În bucătărie, acestea devin un decor elegant care emană farmec retro, având în același timp mult caracter. O tavă mică pentru pâine este potrivită în special pentru oricine dorește să depoziteze în ea rulouri și paste, dar ar trebui să aibă dimensiuni adecvate pentru jumătăți sau pâini întregi.
În plus, borcanele de pâine pot fi fabricate din mai multe materiale diferite. Plăcile de pâine metalice sunt un adevărat clasic, deoarece acest material robust are un aspect nobil și poate fi imprimat destul de flexibil. În plus, metalul, ca material, nu este permeabil la aer, motiv pentru care există fante de aer mai mici pe cutiile respective - suficient pentru ca pâinea și pastele să nu fie aspirate complet. Printre opțiunile alternative se numără plasticul ușor de curățat, ceramica sau lemnul natural. Astfel, puteți asorta aspectul plăcii de pâine cu materialele dominante din bucătărie pentru a crea un aspect unitar sau puteți crea un contrast atractiv prin utilizarea unui material diferit.
De ce este o placă de pâine în alb sau negru o alegere bună?
De la împletituri de drojdie la pâine cu aluat acrișor cu o crustă delicioasă: atunci când sunt depozitate într-o cutie special concepută, produsele de panificație rămân proaspete pentru mai mult timp. Tigaia de pâine previne mucegăirea prematură a produselor de patiserie și, în același timp, păstrează mai bine aroma acestora. În plus, patiseria nu se usucă la fel de repede, așa că nu trebuie să o folosești în ziua în care o cumperi. Chiar economisește bani pe termen lung - și, după cum știm cu toții, arată foarte bine în bucătărie.
Ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați o tavă de pâine?
În primul rând, desigur, este vorba de design și dimensiuni. Tava mică pentru pâine poate încăpea uneori doar o pâine feliată sau câteva rulouri, în timp ce versiunea mai mare oferă spațiu pentru două sau trei tipuri diferite de pâine. În plus, chiar și un coș de pâine mic ar trebui să fie mare dacă este fabricat din metal, acoperit cu pulbere și rezistent la coroziune. Un alt avantaj practic este curățarea ușoară, uneori chiar și în mașina de spălat vase. În același timp, cutiile ar trebui să aibă fante de aerisire sau găuri, astfel încât aerul să poată circula în ele în permanență.