Pentru ca corpurile de bucătărie să vă servească cât mai mult timp și să își păstreze aspectul și funcționalitatea, este important să le acordați îngrijirea adecvată. Fie că este vorba despre un corp de bucătărie inferior, superior sau modele speciale precum corpul de bucătărie cu chiuvetă, întreținerea regulată merită cu siguranță.
Curățarea regulată a suprafețelor
Pentru curățare, folosiți o lavetă moale sau un burete și detergenți neagresivi. Evitați substanțele abrazive care pot deteriora suprafața corpului. Suprafețele lucioase și mate vor rămâne frumoase mai mult timp dacă sunt șterse periodic de grăsime și praf.
SFAT: În cazul corpului de bucătărie cu chiuvetă, acordați o atenție sporită zonei din jurul bateriei, unde se acumulează adesea umezeala.
Protejați corpurile de bucătărie de umiditate și căldură
Chiar dacă corpurile de bucătărie moderne sunt adesea tratate pentru a rezista la umiditate, se recomandă să nu fie expuse excesiv la apă. După ce ați vărsat lichide sau după gătit, ștergeți întotdeauna suprafețele până la uscare. Pentru corpurile inferioare de lângă aragaz sau mașina de spălat vase, luați în considerare montarea unor benzi de protecție sau fante de ventilație.
Verificarea balamalelor și mecanismelor
În special la corpurile de bucătărie superioare cu uși rabatabile sau la cele de colț cu sisteme glisante, este bine să verificați periodic funcționarea balamalelor și a șinelor. Dacă apar scârțâituri sau rezistență la închidere, tratați mecanismul cu ulei sau un lubrifiant pentru mobilă.
Protecție împotriva deteriorării corpurilor de bucătărie
Evitați trântirea ușilor – dacă corpul de bucătărie nu are sistem soft-close, acesta poate fi adăugat ulterior. Protejați marginile de lovituri cu obiecte grele, iar dacă aveți copii mici acasă, luați în considerare protejarea colțurilor și mânerelor pentru a preveni accidentele.
Reorganizarea ocazională a corpurilor de bucătărie
Corpurile supraaglomerate sunt supuse unei solicitări mai mari, mai ales sertarele pentru tacâmuri sau corpul de bucătărie pentru alimente. Din când în când, este util să reorganizați conținutul, să sortați și să eliberați spațiul. Veți obține nu doar ordine, ci și o mai bună imagine de ansamblu asupra a ceea ce aveți în casă.